otrdiena, 2013. gada 31. decembris

OHO horoskops 2014.gadam _ 3

Kārta ir pienākusi Dvīņzirgiem, Zirgvēžiem un Lauvzirgiem.

Dvīņi – Dvīņzirgi

Dvīņi šogad mazāk kā citus gadus sirgs ar šizofrēniju. Proti, daudzi likvidēs savus paralēlos profilus, atstājot veiksmīgāko. Zvaigznes to arī rekomendē, jo Zirga gadā Dvīņiem būtu labi noteikt savas prioritātes, prasības un izvilkt būtiskās kvadrātsaknes. No vienas puses šogad Dvīņus sagaida jauni personiskās izpausmes veidi. Piemēram, jūs esat Dvīnis, kas nekad nav dzirdējis par sadaļu Dzīvā Dzeja? Šogad jūs ne tikai atklāsiet šo sadaļu, bet arī ļausiet vaļu nākt klajā tai savai daļai, kurai līdz šim neesat ļāvis atklāti izpausties. No otras puses Dvīņi skries pa OHO laukiem ar septiņjūdžu zābakiem un pret apkārtējiem izturēsieties diezgan pavirši. Bet tā tam ir jābūt -pienācis tas gads, kad ir iegadījies laiks, lai atrastu atbildi uz jautājumu – kas īsti ir Dvīnis?

Tagad pie pamatīgākas iztirzāšanas. Pieliekam pie savas dvīnības profila dzimšanas mēnesi.

Janvāra Dvīņzirgs iekritīs vieglā bērna prātā. Viņš sāks kolekcionēt rozā zaķīšus un lācīšus, neaizmirstot par to informēt savā profilā. Kā arī ļoti iespējams uzsāks vērienīgu interjera maiņas projektu savā miteklī, izveidojot to atbilstoši Disneja pasaules standartiem. Nav brīnums, ka tā visa rezultātā Dvīņzirga PK būs pilna ar zīmētiem prinčiem, sniegbaltītēm un rūķīšiem.

Starp citu, arī allaž līdz šim nosvērtajam Februāra Dvīņzirgam Zirga gadā radīsies dīvainas idejas. Piemēram, viņš regulāri aicinās uz randiņiem, bet pats it kā neatnāks. Pie tam pirms tam sūtīs sarakstes biedram ne savas, bet kaimiņu bildes. Īpaši tas būs raksturīgs vīriešiem. Jautāsiet, kur ir fiška? Pavisam vienkārši, kad izvēlētā meitene, apkampusi Laimas pulksteni, raudās gaužas asaras par to, ka pievilta, ieradīsies Februāra Dvīņzirgs, viss baltā, un piedāvās šņupdrāniņu. Tā vārds pa vārdam par to, kādi vīrieši ir cūkas izņemot Dvīņzirgu, protams, un ....paši saprotat. Dvīņzirgu sievietes vienkārši vēros šņukstošo vīrieti pie Laimas pulksteņa no Macdonalda un ķiķinās mutautiņā. Kopā ar draudzenēm.

Marta Dvīņzirgs līdz pat pavasarim uzvedīsies kā gražīga mātes meita. Pēc viņa domām viss OHO ir viens vienīgs stulbums. Ne tur kas skatāms, ne lasāms un PK kontingents vispār ir zemā līmenī. Tomēr tas nekavēs viņu vismaz reizi dienā  šos savus novērojumus paziņot skaļi, kas attiecīgi izraisīs apcelšanu no ohuja tautas puses. Lai nu kā līdz ar saules gaismas atgriešanos, atgriezīsies arī Marta Dvīņzirga labā oma. Iespējams, ka uz kādu mēnesi viņš pazudīs no portāla, lai pēc tam atgrieztos smaidīgs un ar „jūs visi esat lieliski!” uz lūpām.

Tuvāk Zirga gada beigām Aprīļa Dvīņzirgu gaida straujš un negaidīts ģimenes papildinājums. Sliktākajā gadījumā jūs saņemsiet vēstuli, ka iesprūšana liftā gada sākumā kopā ar nepazīstamo personu ir nesusi sekas. Īpaši tas pārsteigs Dvīņzirgu sievieti. Labākajā - apbērnosies jūsu apakšīrniece – pele. Vislabākajā tiksiet pie jauna braucamrīka. Katram gadījumam zvaigznes gada sākumā iesaka neizmantot liftu!

Maija Dvīņzirgam Zirgs jau pavasarī atbildēs uz jautājumu – kas ir Dvīnis. Atbilde skanēs – idiots! Jautāsiet – kāpēc? Tāpēc, ka Maija Dvīņzirgam gadīsies tāds kāzuss, kas pārspēs pilnīgi visas zīmes un visos mēnešos izveidotos profilus. Tas attieksies uz tiem Dvīņzirgiem, kam jau ir tā saucamās nopietnās attiecības. Maija Dvīņzirgs pēc dabas nav neuzticīgs. Visticamākais, ka OHO viņš tikai izklaidējas un neko nemeklē. Bet tomēr viņš ir Dvīnis. Un viņam pilnīgi noteikti ir vismaz vēl viens profils. Un pavasara sākumā viņam paliks garlaicīgi. Tāpēc tiks izveidots vēl viens...pretējā dzimuma lietotājvārds ar no interneta nokačātām bildēm. Un viņš sāks sarakstīties pats ar sevi. Iespējams, ka tādēļ, lai padižotos draugiem, draudzenēm vai vienkārši celtu pašapziņu. Un...uzminiet, kas? Jā, pareizi šo saraksti netīšām  uzies Dvīņzirga  mīļotais cilvēks. Jau jums ir idejas, kā ticami izskaidrot šo situāciju Maija Dvīnzirga partnerim, dariet to viņam zināmu, jo savādāk nabags līdz pat vasarai centīsies pierādīt, ka sarakstījās pats ar sevi. Brīvajiem Maija Dvīņzirgiem savukārt ar savu iedomu tēlu ir gaidāms mierīgs un saturīgu sarunu pilns gads.

Ja jūs esat draugs vai draudzene Jūnija Dvīņzirgam, guliet mierīgi jūsu Dvīņzirgs blēņas nedarīs. Tas būs caur un caur brīvo Jūnija Dvīņzirgu lauciņš. Sīkas blēņas un amizantas nerātnības – tieši tas ir tas, ar ko nodarbosies brīvie Jūnija Dvīņzirgi. Ja patīk jautrība, tiecieties ar Dvīņzirgu. Garlaicīgi nebūs. Bet kāzu uzvalkus un kleitas gan atstājiet skapī – kāzu arī nebūs.

Lai Sakārnītis stāv mums klāt, ja Jūlija Dvīņzirgs ir jūtūbists. Jau gada sākumā Jūlija Dvīņzirgs uzsēdīsies kādam izpildītājam un visa gada garumā to periodiski atskaņos DG sadaļā. Un ne tikai atskaņos – vēl arī rakstīs slavinošus vārdus, tulkos tekstus un stāstīs visu par izpildītāja mīļākajām apenēm un vakariņu paradumiem. Pārējos Jūlija Dvīņzirgus sagaida harmonisks periods...vienkārši par to uz kā viņi ir uzsēdušies mēs neuzzināsim.

Augusta Dvīņzirgiem rokas no pakaļas neaug. Tas ir jau sen zināms fakts. Šogad viņi par katru cenu to centīsies pierādīt visiem, kam būs palaimējies aiziet ar viņu uz randiņu. Ja vakariņas – tad paša gatavotas. Ja pasēdēt pie jūras, tad tikai uz paša tamborētas sedziņas. Viss ir labi... tikai zvaigznes brīdina, ja jums rūp drošs sekss, ņemiet līdzi savus prezervatīvus, jo nevar zināt no kā tos ir gatavojis Dvīņzirgs.

Septembra Dvīņzirgi portālā būs nevaļīgi. Viņus būs pārņēmis uzņēmējdarbības bums sakarā ar to, ka jau gada sākumā viņi iemīlēsies eiro banknotēs. Ja lielveikalā redzēsiet stendu "Kefīrs pa taisno no Londonas", kur aiz letes kāds aktīvi tirgo vietējās kaņepes, tad ziniet – tas ir Septembra Dvīņzirgs.

Oktobra Dvīņzirgus Zirga gadā gaida periodiski dusmu uzplūdi. Apmēram 5 minūtes katru dienu. Vienkārši šis Dvīņzirgs izcelsies ar briesmīgu nepacietību. Ja sarakstes biedrs neatbildēs uz viņa vēstuli pāris minūšu laikā, viņš sāks dusmoties. Ja albūmu vai DG neiekomentēs un nenovērtēs uzreiz, atkal dusmosies. Labā ziņa ir tā, ka tas ātri pāries. Sliktā, ka Oktobra Dvīņzirgs var nenoturēt dusmas sevī un jūsu pastkastītē pirmajai vēstulei pa pēdām, var pēc 3 minūtēm sekot otra ar tekstu „TU AR MANI VAIRS NERUNĀ, CŪKA?!” Īpaši tas būs raksturīgs sievietēm.

Jūs domājat, ka zvēru karalis ir lauva? Kļūda! Zvēru karalis ir Novembra Dvīņzirgs. Vismaz viņš pats tā noteikti domās visu gadu. Un pamatoti Novembra Dvīņzirgs būs zvērā un zirgā. Viss, ko viņš darīs izdosies. Tikai ir viena maza nianse. Novembra Dvīņzirgā dzīvos vienlaicīgi divi zvēri – lauva un sliņķis. Tāpēc bieži vien Dvīņzirgs izvēlēsies nedarīt neko. Tiesa, arī tas viņam labi padosies.

Decembra Dvīņzirga īpašumā (par šausmām ne tikai OHO portālam, bet arī feisbūkam, draugiem, gribuelvē u.c.) nonāks Padomju Latvijas Enciklopēdijas sējumi un Brežņeva „Mazā zeme”. Attiecīgi, ja jūs sarunājieties ar Decembra Dvīņzirgu, ziniet, ka atbildē varat saņemt konspektus no enciklopēdijas un citātus no grāmatas. Visādi citādi Decembra Dvīņzirgs būs pilnīgi nekaitīgs un arī gads pret viņu būs iecietīgs.



Vēži – Zirgvēži


Pret Vēžiem Zirgs būs dāsns. Kā zināms, tad Vēzis ir ārkārtīgi jūtīgs kustonis un tāpēc Zirgs šogad viņu atpestīs no piezīmēm – tu esi par tievu, resnu, gudru, stulbu, jaunu, vecu utt. Iespējams, ka tas daļēji notiks tāpēc, ka Vēzis sava profila īsto bildi aizstās ar kādiem skaistiem dabas skatiem vai attēliem no dzīvnieku pasaules. Vēzis vairāk par visu vēlas, lai kāds novērtē viņa daiļo dvēseli un Zirga gads nebūs izņēmums. Tā arī būs! Protams, ja Vēzis izrādīs aktivitātes visās iespējamās publiskās sadaļas, tad viņa gaitām sekos nopakaļ atzinības svilpieni. Zvaigznes Vēzim iesaka tik pat dvēseliski novērtēt arī citus, tad viņš atkodīs visus ābolus līdz pat serdei. Poētiski izsakoties.

Tagad darām TO tobiš ielūkojamies, kurš mēnesis ir OHOujā  dzimšanas diena.

Janvāra Zirgvēžiem sakāps galvā trauksmes signāls par episko ūdens glāzi vecumdienās. Tāpēc gada pirmajā pusē viņš nopietni un padziļināti izvērtēs iespējamos kandidātus šim amatam. Diemžēl Zirgvēzim pārāk labi šajā ziņā neveiksies, tāpēc gada otrajā pusē viņš atmetīs ar roku un nolems turēt sev līdzās puslitra pudelīti ar ūdeni. Zvaigznēm te ir tikai viena rekomendācija – jums veiksies labāk, ja neuzdos saviem sarakstes biedriem jautājumus a la „kādas tu iedomājies mūsu vecumdienas” un negaidīs vēstulēs tekstus „es alkstu tev pienest ūdens glāzi”.


 Mazliet līdzīgas problēmas nomāks arī Februāra Zirvēžus. Viņi piepeši sāks trūkties naktī augšā no sapņiem, kuros tos ir pārņēmušas bailes. Sākumā viņiem liksies, ka tas dēļ tā, ka guļ vieni. Tad viņi ieviesīs sev gultas biedru, bet arī tas nepalīdzēs. Tad vēl vienu..., bet kad arī guļot starp diviem ķermeņiem Zirgvēzis uztrūksies augšā pārklājies ar baiļu sviedriem, viņš sapratīs, ka problēma ir kaut kur citur. Tāpēc pārtrauks skatīties uz nakti šausmu filmas un samazinās gultas biedru skaitu līdz plīša lācītim.

Marta Zirgvēzis šogad uzvedīsies pavisam neraksturīgi sev un Vēžiem vispār. Viņš izveidos sev vēl vienu profilu, nosauks to kāda slavena detektīva vārdā un sāks darīt to, ko tagad sauc par „trollēšanu”. Pat tuvākie Marta Zirgvēža draugi nezinās, ka nejaukais radījums ar indīgajiem komentāriem PA ir viņu klusais Zirvēzītis. Tā Zirgvēzis izklaidēs sevi līdz pat gada beigām un viss vainagosies kādā diskusijā, kurā viņš iesaistīsies pats ar sevi...sakaus savu nejauko pretinieku ar Vārda Ieroci un izpelnīsies atzinību un tautas mīlestību. Detektīvs sagrauts un ...neatmaskots izdzēsīsies.

Aprīļa Zirgvēži šajā gadā izraudzīsies savdabīgu taktiku pretējā dzimuma pievilināšanai. Viņš savā profilā ieliks ieskenētu un notariāli apliecinātu dokumentu par savu atteikšanos no seksa uz 30 gadiem. Pēc tam Zirgvēzis nodibinās Interešu grupu "Pret Seksu brīvā Latvijā” un noies nosacītā pagrīdē, gaidot savā PK iebirstam lūgumus atteikties no celibāta un piedāvājumus – kā atteikties.

Apcerīgs gads ir gaidāms Maija Zirgvēžiem. Īpaši bieži viņš apcerēsies stāvot spoguļa riekšā un atceroties zudušo bērnību un agrīno jaunību. Maija Zirgvēži ir tie, kuriem Zirga gadā visbiežāk no profila pretī smaidīs kāda bezzobaina bērnības vai pusaudžu gadu bilde. Nē, tas nav tādēļ, lai slēptu savu vecumu. Vienkārši Zirgvēzi apcerība būs iesviedusi mentālā psihoterapeita krēslā, kurā viņš centīsies saprast, ko savā bērnībā viņa tēvs izdarīja nepareizi, kā dēļ tagad Zirgvēzis degunu joprojām cenšas pie izdevības nošņaukt galdautā.

Zirgs Jūnija Zirgvēžus iedzīs mežā. Un, jo dziļāk mežā, jo treknāki partizāni, kā zināms. Poētiski izsakoties. Nepoētiski  - Jūnija Zirgvēzis šogad uzturēs sakarus ar dīvainiem personāžiem. Viņu piepeši ieinteresēs kaut kas pavisam pretējs pašam Zirvēzim. Piemēram, ja Zirvēzis ir daiļ un pareizrunātājs, tad šogad viņu kā magnēts pievilks pasažieris, kas uzrakstīs „cau, sekasu gripi?” Iespējams tas būs tīri pētnieciskos nolūkos. Tomēr, ja nevēlaties piedzīvot, ka dzimtsarakstu birojā jūsu partneris, izbāzis mēles galiņu, cenšas novilkt trīs krustiņus – piebremzējiet, jo ... jums ir visas iespējas šogad ieiet ļoti dziļi mežā.

Jūlija Zirgvēzis šogad centīsies visu dokumentēt un arhivēt. Katru savu kustību un pretkustību viņš rūpīgi arhivēs, sakārtos un izprintēs. Jāteic, ka Zirga gadā Jūlija Zirvēžiem izveidosies iespaidīga kartotēka. Uztraukuma nav pamata – tas Zirgvēzim būs tāds pavisam nekaitīgs vaļasprieks. Vienkārši, ja randiņa laikā jūsu sarunu biedrs palūdz, lai jūs uz viņa mutautiņa atstājat savu pirksta nospiedumu, varat smaidot pateikt: „ļauj minēt – tu esi Vēzis, vai ne? Un Oho parādījies jūlijā?”

Ja Augusta Zirgvēzis klasificējas kā vecmēbele, tad Zirga gadā zvaigznes uzstājīgi viņam rekomendē atvērt savu nelegālo konsultāciju biroju attiecību jautājumos. Privāti. Lai OHO saimnieki neuzliek savu mantkārīgo ķepu virsū. Pašam Zirgvēzim tas sagādās prieku un klienti būs apmierināti. Kā nu ne – Augusta Zirgvēzis ir iekrājis pa šiem gadiem godājamu pieredzi un viņam ir ko teikt. Ja esat tikai tāds svaigi ēvelēts soliņš, tad šogad padomus nesteidzieties dot – uzkrājiet pieredzi un startējiet kā attiecību guru nākamajā gadā.

Septembra Zirgvēzim zvaigznes iesaka neaizrauties ar derībām. Zirga gadā Septembra Zirgvēzis var izjust līdz šim neizjustu azartiskumu. Tur nebūtu nekā slikta, bet, ja vien nevēlaties piedzīvot zināmu kauna sajūtu, redzot aizlidojam savu vīģes lapu Ādamu un Ievu pēcgrēka skrējienā, tad jūnijā no derībām atturieties. Vai arī izvēlieties izturīgāku līmi...piemēram, Momentu. Kaut gan zvaigznes jūsu vietā neriskētu ...


Oktobra Zirvēzis sapņos par tālām zemēm. Viņam būs apnicis dzimtais portāls, apnicis savs darba sēdeklis un māju durvju rokturis un viņš bezgalīgi alks pēc Austrālijas stepēm, kurās viņš varētu ganīt ķengurus. Zvaigznes iesaka nesapņot, bet rīkoties – sāciet ar to, ka ik pa laikam palasiet kādu ziņu lapu OHO vietā un audzējiet mazas kokvardītes savā naudas kokā.

Novembra Zirgvēzi gads mazliet iznesīs cauri. Viņam gadīsies nepārspējams sarakstes biedrs. Gudrs, izglītots, ar labām rakstiskām manierēm. Pie tam neuzspiedīs uz tūlītēju tikšanos. Kā zināms Zirgvēži vispār ir lēni tādā ziņā. Tā nu Zirgvēzis baudīs jaukas sarunas ilgā periodā un pamazām jau sāks iztēlē piemērīt gredzenus, šlipses un auskarus...pirmajai tikšanās reizei. Bet beigu galā izrādīsies, ka jūsu vēstuļu draugs ir deputāts X no partijas Y, un vienīgās attiecības, kurās viņš jūs grib ievilkt ir mīlas pilnas attiecības ar vēlēšanu urnā iesviesto pareizo sarakstu.

Decembra Zirgvēzis atklās sevi ārstu. Neskatoties uz lielisko veselību, par viņa labāko draugu Zirga gadā kļūs medicīniskā enciklopēdija. Gribat saņemt diagnozi? Vērsieties šogad pie Decembra Zirgvēža. Patiesībā tās viņš dalīs arī bez īpašas prasīšanas. Īpaši Zirgvēzis aizrausies ar psihisku kaišu diagnosticēšanu vietējiem baklažāniem. Vai mēs to varam pārmest? Protams, nē. Katrs izklaidējas, kā vēlas.


Lauvas – Lauvzirgi.

Lauvām Zirga gadā viss būs labi. Un, ja nebūs labi, tad Lauvas izdarīs tā, lai būtu labi. Ja kaut kas Lauvām strādā, tad tā ir fantāzija un tā šogad spēcīgi strādās viņu labā. Šajā ziņā zvaigznes var sēdēt uz mākoņiem un nervozi laist dūmus melnajā caurumā – Lauvas visu izdarīs paši. Mīļā nešpetnībā smaidot, zvaigznes gan iesaka rūpīgi piedomāt pie tā, kādas fantāzijas Lauvu galvās raisās. Kādēļ? Tādēļ, ka piepildīties var pilnīgi viss. Nekāpiet uz tiem Iztēles kalniem, par kuriem neesat pārliecināts. Providenci neviens nav no amata atlaidis un viņa visbiežāk sadzird to, ko Lauvām nebūt negribētos patiesībā, lai tā būtu dzirdējusi. Tā kā uzmanīgi ar domām, Lauvas, un tad arī būs labi.

Un nu liekam savas Lauvzirgu augstības pie ohuja personībām.

Vajadzīgi man tie tavi ābolīši! - Tieši tāda būs Janvāra Lauvzirga attieksme Zirga gadā, ja kaut ko nevarēs dabūt. Un, nē, nepadomājiet, ka tas no tēmās „vīnogas ir skābas”. Lauvzirgi nav tādi. Viņiem patiešām nevajag, ja nevar dabūt. Sliktākajā gadījumā Janvāra Lauvzirgu tikai mazliet varētu izbrīnīt tas, ka nevar kaut ko dabūt. Vienalga vai tas būtu kāds iekārots personāžs vai lieta. Bet izbrīnā sarauktā uzacs jau pēc pāris nedēļām atgriezīsies vietā un Lauvzirgs, nezaudējot cieņu, ļepatos tālāk.

Februāra Lauvzirgiem uznāks Lauvām neraksturīgs minimālisms. Dzīvē tas izpaudīsies, atbrīvojoties no daudzām lietām, kas šogad šķitīs liekas. OHO – uzstādītas minimālas vai pat nekādas prasības. Patiesībā Februāra Lauvzirgs šogad drīzāk būs smīkņājošs vērotājs nekā aktīvs ohujists. Būtu iespēja viņš vispār pārvāktos dzīvot strazdu būrī un dziedātu...dziedātu. Par laimi mums, viņam tādu iespēju nav.

Ja jūs esat Marta Lauvzirgs un puišcilvēks, lai saturas kāds vietējā miesta krogs. Jūs būsiet zvaigzne! Protams, pēc tam jūs teiksiet, ka jūsu burkānu sulai kāds noteikti būs kaut ko pielējis. Tomēr jūsu patriotiskās dejas uz kroga galda visu gadu rotās FA sadaļas skatītāko albūmu topu. Marta Lauvzirdzenes šogad ar tādiem niekiem nenodarbosies – viņas nedejos. Viņas sēdēs tronī un raudzīsies, kā citi izpildās priekš viņām.

Aprīļa Lauvzirgi iespējams, ka šogad aizrausies ar gotiem. Nē, tam nebūs nekāda sakara ar nelaimīgu zvaigžņu stāvokli. Tieši otrādi. Melnas strelkas ap acīm un melni tērpi liks Aprīļa Lauvzirgiem starot. Tiesa, pēc tam kad pēdējais randiņa biedrs, jūs ieraugot, būs spiegdams aizbēdzis, jūs mazliet mīkstināsiet krāsas savā tēlā, ieliekot degunā zelta riņķi.

Arī no Maija Lauvzirga kāds aizbēgs. Pie tam skries tik ātri, ka pazaudēs savu kurpi. Maija Lauvzirgs, turot rokās nelaimīgo apavu, pavisam nejutīsies kā sasodīts princis vai princese no pasakas, bet stipri aizvainots. Lauvzirgs taču ir cienījams, mīlēts, skaists un gudrs, bet te tādas lietas notiek. Maija Lauvzirgs, lai norītu krupi, liks lietā savu fantāziju un izdomās pavisam banālu atrisinājumu šai mīklai, piemēram, ka vainīgs pie bēgšanas nebija viņš, bet kaut kas aiz muguras. Patiesību tā arī neviens neuzzinās. Kurpes saimnieks pazudīs no portāla un vairs nerādīsies. Pati kurpe rāmi sadegs Lauvzirga kamīnā. Bet Maija Lauvzirgam viss būs labi.

Jūnija Lauvzirgiem dvēsele brēks pēc skaistā. Skaisti profila apmeklētāji, skaistas fotogrāfijas, skaisti ieraksti. Ja Jūnija Lauvzirga dvēsele gada pirmajos mēnešos nesaņems kāroto, tad ticamākais uz laiku pametīs OHO, lai pievērstos kožu iznīdēšanas biznesam Stokmena vilnas mēteļu nodaļā. Un viss būs skaisti.

Ap Jūlija Lauvzirgiem zvaigznes ir sastājušās aplī un iet rotaļā „Ādamam bij’ septiņ’ dēl’”. Protams, šāda izsmalcināta kalpošana liek Lauvzirgam smaidīt kā pavasara saulītei. Tomēr... tomēr...labumu tas nesīs tikai tad, ja Jūlija Lauvzirgs spēs ievērot mērenību un zvaigžņu stāvokli neizmantos pārlieku negausīgi. Vai Lauvzirgs ir uz to spējīgs? Zvaigznes cer, ka ir.

Augusta Lauvzirgam ik pa laikam uzbruks pa kādam gēnam, kas tiek nodots no paaudzes paaudzē. Reizēm viņš uzvedīsies tā it kā būtu pazaudējis nevis vienu skrūvīti, bet veselu remontbrigādi. Reizēm nolasīs tādu lekciju, ka pat Dalailama skaudīgi košļās sava baltā paltraka stūri. Šogad Augusta Lauvzirgs to visu var atļauties. Var atļauties profila bildes, kurās redzams vaikstoties neglītās grimasēs. Var atļauties aizrādīt par neprecizitātēm garīgos jautājumos. Augusta Lauvzirgu tik un tā cienīs un mīlēs. Tiesa, arī Augsta Lauvzirgam ir jātur sevi grožos, lai nepāršautu pār strīpu un pasažieri no viņa nesāktu raustīties.

Septembra Lauvzirgi būs klusākie no visām Lauvām. Tomēr nedomājiet, ka viņiem ir piemetusies grūtsirdība. Nē. Septembra Lauvzirgi sēž slēpnī un vēro. Vēro, pieraksta, izdara secinājumus un tad...uzbrūk, šaujot precīzi mērķi. Poētiski izsakoties. Vienkārši Septembra Lauvzirgiem šogad nebūs vēlmes tērēt laiku pa tukšo. Tāpēc – rūpīgi izvēlēti sarunu biedri, izmeklētas tēmas, noderīga informācija. Tāds būs Septembra Lauvzirgu nostādījums šogad.

Oktobra Lauvzirgiem kāds šogad centīsies piešūt lietu. Nē, nē – nesatraucieties nekā krimināla un pat ne administratīva. Vienkārši kāds kaut kur būs kaut ko dzirdējis, redzējis vai uzzinājis un to šūs klāt Oktobra Lauvzirgam. Lieki teikt, ka pie Lietas šis Lauvzirgs pat tuvumā nebūs stāvējis. Tomēr šī intriga viņu tik ļoti uzjautrinās, ka visticamākais, ka sāks spēlēt līdzi un neko nenoliegs. Zvaigznes jau atkal rekomendē būt piesardzīgam, savādāk nāksies izstrēbt to putru, ko Oktobra Lauvzirgs nemaz nav vārījis. Kaut gan arī tad nav iemesla kreņķim, jo Lauvzirgs to izstrēbs ar patiku un smiedamies, kā vecais Ērmanis pie jēra stilba.

Vienīgā lieta, ko silti iesaka zvaigznes Novembra Lauvzirgiem, ir – iekost sev lūpā pirms sarunas karstumā kaut ko saka. Vienīgās nepatikšanas, kas draud šogad Novembra Lauvzirgiem ir viņu pašu asās mēles un (vai) runīgās dabas dēļ. Tā kā, Lauvzirgi, jums taču patīk zelts vai ne? Lūk, arī paklusējiet – kā zelts, kad jūtat, ka nupat varat pateikt lieku. Ievērojot šo sīko ieteikumu, Novembra Lauvzirgus gaida līdz šim pats lieliskākais gads.


Nekļūdās tikai tas, kas neko nedara. To sev teiks šogad Decembra Lauvzirgs, kad būs neveiksmīgi pacīnījies ar kārtējām vējdzirnavām. Bruņinieks, taisnības cīnītājs, cēla karaliene un nepielūdzama Temīda – tāds šogad ir Decembra Lauvzirgs. Mazliet naivs un bezjēdzīgi godīgs. Bet zvaigznes būs apmierinātas ar Lauvzirgu un viņš taps dāsni atalgots. Ar paplašināto statistiku, piemēram. Vai kādu rotaļu lāci... Būs labi, vārdu sakot.


Tālāk ... Jaunavas, Svari, Skorpioni un Strēlnieki, bruņojieties ar pacietību.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru